Tuesday, April 7, 2009

Chillipeppers Select

Aku knak tag..patut x aku ngkah ctok? fikir

ngkah jkla..tag tok dtg dr i33za

1. Letakkan gambar profile anda.
2. Terangkan apa maksud gambar itu?
3. Kenapa pilih atau letak gambar itu?
4. Tag 5 lagi blogger

ok..lets do this

1. Letakkan gambar profile anda.

2. Terangkan apa maksud gambar itu?

Maksud?erm..ya gamba aku ya..dahnya pic profile aku,mstila ngkah gamba aku.xla ku mok ngkah gamba pembuli miak kecik..xmainla buli miak kecik..

3. Kenapa pilih atau letak gambar itu?

ermm...gamba ya masa aku venture sorang2 dari kuching-kk-labuan..sempat mbik gamba dalam bot dr menumbok (sabah) ke labuan..pasya tepinya ada lirik lagu..lagu tired of u by foo fighters..aku suka rock band ya..dave grohl..huhu

Mun ada gamba aku nait rollercoaster,maok jk aku ngkah jd pic profile..aku mok polah muka eksen mcm negro tok..

sakit ati ku nangga muka negro ya..hehe

4. Tag 5 lagi blogger

hmm...

zudin

sapa gk oo..

kennysia
anwar ibrahim
chedet
nik aziz


xmok main tag gik eh..aku colop..err..main epal jk eh..hehe..

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Terpengaruh ku dgn pujukan rayu fieza suroh makan rah ctok..nya padah nyaman gk dr chillipepper merah itam..so aku rasa aku patut juakla give a try..

Masa aku nulis tok,dh 2x la aku pegi mkn ctok..blalak la juak..1st time ya masa lunch..2nd time ya masa aku snaking ptg tek..err..snaking come from the word snake which mean ular..urg kita madah mengular..so aku mok improve kit BI ku..snaking.. patutla MUET dpt band 3

Restoran tok tletak rah Rubber Road..sbelah bgnn SCR..opposite SCR Express..Masa nya mula2 bukak ya ku pk tok branch dari Chillipeppers beysa..duhal lain..


Tempat mkn dlm tok tbahagik kpd 3..cgek nonsmoking area(ada tv,ada ekon),smoking area(ada tv,dpt diat miak mpuan nok kja sia,ngan rah kaki 5(dpt smoke,dpt diat keta kacak mlimpas,dpt diat pokok tpi jeraya)


Dudok dlm jk..ada ekonla bes..bokla rasa standard kit..rah ctok mun tengahari,crowded juakla..rami urg..mcm2 bangsa ada..yala,opis dkat jk bh.kerek kanan..mun ssh mok carik parking,parking jk blkg bangunan..ada tambi bombay masala tlg tangga2.. jelir


Servis cdak tok bagus koh..dtg2 jk trus dtg mlayan..staf nya kira rami la juak..ada pakaian seragam merah itam...mbiak2 jk upa daknya..baruk abis spm kali apa...

Mena kata fieza , bla bukak menu,rambang mata eh xtauk mok pileh apa..sbb suma rupa tang nyaman2 jk..dhla tang senggaut jk upa urg nok kja ya..saba bh..hehe..aku salu camtok..diat2 menu adala 3-4 menet..tp kakya ngoder nasik goreng ayam..hehe..

tp kali tok aku x ngoder nasik goreng ayam la..oder lain kit..tuka taste jp



Tok dioder ku masa aku ngular ptg tek..x alang2 jaoh ngular..opis rah seberang sungei nun..hehe.ptg tek nang panas terit..retak palak ku..yala mok mkn ABC..x tpike mok mkn rah swee kang..kdong mlimpas ctok,alu mkn ctokla..

Besar la mangkoknya..tp mcm ada slek la..sbb x berasa gilak..tang tawar2 jk rasa..pasya nak,aisnya cepat cair..ada rah somewhere la,ABC nya,aisnya lambat cair..aku prefer ais nok lambat cair sighn cgek gk,aku oder ABC special tok,aku expect specialnya ada buah2..tp xda..

makan : ABC special (3.80)

nyaman : starstarstar

ok..ya nok dmkn ku ptg tek,lunch marek mekorg ngoder mkn berat la..mekorg nanyak apa special ctok,mpuan ya madah laksa,ns ayam penyet..hmm..suma nok mcm beysa jk.so mekorg decide oder nok pelek2 la

Kwn ku ngoder tok..Nasik Sri Lasan..unik namanya huh?dlm gamba,manoknya mcm besar..tp bla dtg,xda la besar ne..sedang2 jk..rupanya mcm nasik ayam salad jk..saladnya banyak eh..

Kwnku madah ok jak..nyaman..aok eh,nasiknya nasik ayam..bkn nasik beysa..manok nok dgorengnya rasa lain kit dr manok goreng beysa..x sure la apa resepinya..mun mok tauk,try la cerik peace

makan : Nasik Sri Lasan (RM5)

nyaman : starstarstarstar


Tok nok dioder ku sampe..aku ngoder Spicy wing rice..diat ktkorg kangkung sambal ya laparlapar

Pedas ehh..tp nyamannn gilak2..jujoh aek lio ku ncium bau ya..n of cz,sayo ya dolok abis..nasik ngn manok ya lambat kit ngabis..hehe..wingnya pedas..kakya nasiknya bkn nasik puteh beysa..mcm ada campo pandan2 kit..nyamannn

ada cgek ku frust kit la,wingnya alus2 jk..kurus..manok kpg ka?xpadah awal

makan : Spicy wing rice (RM5.50)

nyaman : starstarstarstarstar

location : Rubber Road

Hygene : starstarstarstarstar

Service : starstarstarstarstar

bkn ku mok over2 ngkah 5 star, tp nang mena..ctok nyaman,bersi n servis laju

yarabbi..aku baruk dpt news..zatil eksiden..hope nya ok jk...xda papa..

12 comments:

f.i.e.z.a said...

nyams juak apa d mkn ya eh..harus mek g sia gik tok..
zatil eksiden?omg..nya kwn blogger mek juak..sama ka zatil nok d pk ta 2 tok?
update halnya kelak aa..

Lepri Felix said...

hmmmmmmmmmm...the foods look great!!!

kmk belom ada masa utk diluangkan utk makan di cya...

but some of the bloggers dah ada makan cya lah...

kmk selalu lalu cya mun time balit kereja after singgahkan my colleague di bus stop satok cya, then mek lalu cya utk laluan terdekat balit ke rumah (panjang cerita pulak dah)...

tp mek ada follow up nya empun 'the making of chillipeppers select'...for the 1st time mek nangga nya molah premis ya...kmk ingat nya mok molah office utk chillipeppers empun operation lah konon nya tek...

paduhal ya tempat makan.... at last mek lalu cya nanggar kedai ya dah 100% siap...

so nek tok mek maseh tertanya-tanya izzit ya branch for CHILLIPEPPERS di area bukit mata kuching ya or just a brand new shop...


ney lah tawuk kedak premis makan "AFTER 3" nok di padungan tepi parit besar dekat RHB padungan, (mun sik tauk tempat ya sik lah mek tauk gik...hehehe), that is the outline of The BANQUET di batu 3 seberang Boulevard ya...kira anak "The BANQUET" lah ya...


kmk perenah makan di After 3, food nya nang nyaman... harga dlm RM7, 6, 5....drinks dlm RM2, 3 kedak ya...

The Banquet lom choba gik sebab kmk rasa harga nya pun nang quite high juak lah...

but dun worry both The Banquet & After 3 is serving halal food...

ada lesen halal dak nya...

lgpun mek ada kawan kerja di The Banquet juak lah...

*FOR THE 1ST TIME IN HISTORY KMK COMMENT YG TERPANJANG DI DUNIA DLM HIDUP KMK...*

lovelyeyna said...

da kedei makan baru gik di rubber road? wah... kuching tok... nang nak polah kmk sik sabar nak balit rumah lah, huhu... :) drooling kmk nangga kangkung ya juak, hehe... ;p insyaAllah, lak coba mkn di sitok. lagik pun sik jauh juak dr rumah... dlm 5 minit drive pun dah sampei :)

Miszdani said...

gilirin kmk gik ngereco.. =p

erm..1st time mkn ctok d mabk oleh si sepul tok..ish2..nya tok nang suka mkn tpt nak xpnh d pg oleh kmk...kmk on ajak,jnji perut kenyang.sbb kmk tok xpemilih ilak pasal makan..aih..mgereco dah..

k2..komen pasal ayam sri lasan ya..bg kmk la,ayam nya nyaman kmk, ada rasa,xkdk rasa ayam grg biasa la..tp mistake ayam nya kecik..dalam gmbr mcm besar jak..n aik ais lemon tea nya xnyaman.. =p

Marcella Raymond said...

the 2nd time Fieza gi CP, nya ada mbak kamek la..hehe.. CP memang tasty..nampak bersih juak..

o_o said...

f.i.e.z.a:
try ktk ya..nasiknya jk pn dh nyaman..sama kali zatil dklaka kita 2.nya ok.xda papa.thank god

lepri felix:
waaa..pjgnya komen.hehe..aok,tauk mek banquet ya halal.sbb kmk ada cek dlm website jakim.rasa mok mkn sia jk.tp harga mahal glak.hehe

lovelyeyna:
5 menet?ktk diam rah kpg nombo brapa?hehe..konpiden jk rasa diam rah kpg ajibah abol sia

miszdani:
mstila gi tempat blainan..pake update blog bh..hehe

marcela:
fieza jaik x mbak kmk..ktkorg jk dmbaknya..

Si Penconteng said...

Awww...Fieza & Seypul, maksehlah fo yor konsens tek. Mek okai jak, Alhamdulillah. Ehe.

Aieee mek la ingin gi Cilipepes tok ko. Pi lom penah gi gik.

lovelyeyna said...

kmk diam di jalan nanas barat siya... hehe... ;p

farah.loren said...

hmm wuu kangkong yaaa oiii iboh mcm2

aboneng said...

nyaman na juak rupa....adoh eh.. polah konsert dh perut mek tok
(^o^)v

judean said...

ermmm.. ko tag aku pun blog 1st.. nang bgslah kau tok.. syg ku ngan kau!! hahahaha

o_o said...

zatil:
bgsla..lega juak dnga ktk ok..ktk balit kelas singgahla sia gak

lovelyeyna:
owh..area ya..da kwn mek diam area ya koh

farah:
cnun ada x kangkung?

aboneng:
hehe..ada battle of the band ka?

zudin:
bknnya mok polah!!!