Thursday, April 2, 2009

Satay Ceko Cafe


Sometime nk,aku wish aku dpt ilek2 gi KL..mcm aku gi Satok bh..pegi pagi..balit petang..mun x,kua kol 8 mlm..balit sblm kol 1 pagi..hehe..ya xmungkin blaku la unless ada pintu doremon.

Mun aku ada rah KL,msti ilek2 jk pegi konsert KL sunburst..ati ku kuat mok nangga korn bh..p xpala..apakan daya..pintu doremon ya hanyalah khayalan smata2..

Formula 1 xlamak gk rah sepang..cdak invite international artist eh..JAMIROQUAI a.k.a Jay Kay

Cool huh? encem

Aku suka lagu daknya dolok time skolah.lagu canned heat,cosmic girl,virtual insanity,deeper underground..nak padah sora nya kacak,xla gilak..tp aku rasa lagunya unik..i like~

Mun ktkorg perasan,lagu canned heat dpake dlm movie napoleon dynamite lakonan jon heder..Movie tok kseluruhannya mboringkan..kecuali part betandak tok jak




Napoleon Dynamite Dance Scene - Watch a funny movie here


Aku xtaukla pahal cita tok menang 3 igek anugerah dlm MTV movie awards 2005

Aku xpat pegi KL pn xpala..Kuching ada apa nok KL xda..rah KL ada disneyland??rah Kuching ada disneyland...bwekkkk..boh jeles!!! peace
Utk tempah tiket ke disneyland,sila hubungi nombo yg tertera rah signboard dlm gamba ya..juhh pegi disneyland!!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Aku pnah tbaca perumpamaan tok somewhere..lebeh kurg camtokla bunyinya

Bagaikan irama dan lagu,mi jawa dan sate x dpt dpisahkan

Mcm lawak jk perumpamaan ya..tp mena bh..rasa mcm x complete bh mun mkn mi jawa ngn sate..hehe..

Nok yala mok dmakan ku k lunch ritok tek..mun sbut pasal sate,salah 1 sate plg gleme rah kch tok ialah sate ceko..byk gk sate lain nok nyaman mcm sate rah simpang ke kubah ria,sate kajang samariang food court..tp xkanla lunch mkn sate jk nk?mstila mkn nok berat juak


Satay Ceko Cafe tok terletak rah blkg bgnn Ambank Satok,belakang Jentayu Black Pepper House..sebelah Lu ka Gua Cafe..hehe..lawak nama cafe jirannya ya..


Urang madah rah ctok nsk ayam penyet nya nyaman..ingin juak mok cerik..tp dlm palak ku dh set dh mok mkn mi jawa sate..kakya cun juak kwnku sorg tok mok mkn nsk ayam penyet..hehe.alhamdulillah jkla..dpt juak cerik sikit

Rami eh urg mkn dlm tok..mekorg tpaksa mkn numpang meja urg lain..dhla krusi mejanya kiut..rendah..tok disadvantage bg urg nok bkaki pjg..tpaksala mlipat2 kaki dbh meja..heheh


Mcm ada muka familiar jk dlm gamba tok..sikin ka ekin ka namanya..ignore jk..

xlamak la nunggu daknya molah ya..kjap gilak..bgs juak..wpun urg rami,tp servis cpat..xlamak bmasak


Dtg dh mi jawa special ku..hmm..kuahnya mcm cair jkla..wananya pun x kacak..bkn ku mok mrepak pasal mknn..tp nang dh tugas..hehe..satenya nyamannn...sate dagin jk ada..lupak juak ku mok nanyak ada ka x sate ayam..tp ku nangga urg nunok sate sia,xda pn sate ayam sigh

Nang ada sdikit mngecewakan la..aku rasa sbnanya ctok nyaman.tp masa aku pegi ya x cun bh..kali la..

makan : mi jawa special/sate (RM5)

nyaman : starstarstar stengah



Tok nsk ayam penyet nok urg pdh nyaman ya..aku da cerik kit..pedas eh sambal nya..tp manoknya cam da kurus kit..manok kpg li nk?hehe..kakya ulam2nya mcm nok dlm gamba ya lah.. xtaukku pa nama ulam ya

Urg nok mknnya klak akan berik komen klak..nya xmok aku nulis..nya mok nulis kdirik juak..bujat na jk..hehe

Location : Satay Ceko Cafe (Blakang Mahkamah)

Service : starstarstarstarstar

Hygene : starstarstarstar

chowww!!mok pegi disneyland lok

16 comments:

ePiey said...

mek bok blt dr cya tek..
mkn nasik ayam penyet..
bolela..pedass..

eza.sulyzza said...

kamek baruk tauk org makan satay ngn mee jawa koh daos..
mek rasa makan satay denagn satay jak la dengan kuah kacang. sik penah mek tgk makan ngn mee..
baruk kalak mek tok!

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

disiniland??? hhahaha...lawak..
cney ya bah kah3..

SyFazidawaty said...

best2..rah sarawak da disneyland duhal..harus ktk g cya 4 d next post..okeyh... =)

Si Penconteng said...

Eh. Kenak mek nangga keta BMW ya kedak keta jiran mek o... Ekeke.

o_o said...

epiey:
aok..nang pdas..standby aek b4 mkn.hehe

sue:
aie,knak ktk x tauk?nang urg rah ctok mkn mi jawa ngn sate..xtaukla tempat lain mkn camne

ieeza:
rah area stapok yaa..on da way mok gi mjc

syfazidawati:
hehe..ada utan ngn rumbu sia..apa mok diagak?hehe

zatil:
nang jk keta yg sama..ari2 bh ktk nangga keta ya..haha

Audio said...

Aku eran kenak urang suka glak makan ayam penyet sia. Ku penah cerik dolok. Ermm komen aku sigek jak.. Nyaman gik mak ku molah manok goreng :|

Anyway,..satey ceko nang nyaman. Ya bok di namakan `secret resipi' ehek XD

.AzFaRuL. said...

internet ada juak nak.. nangar jak kt sia.. ku nok diam kL juak sik pat nangar.. ;)

Miszdani said...

ish..anok mek bujat owh...ktk bujat juak..huhu.. =p

sblm tok,byk juak la ayam penyet yg kmk mkn..ayam penyet ctok pedas kedak ayam penyet nak kat raja ayam penyet ya..tp sambal nya mek asa better gik la..coz pds..i likes pedas..since nal kat raja ayam penyet ya dah krg pds nya..tp cgek la mengecewakan kmk,ayam nya kurus..huhu..dah la mek suka mam ayam goleng...but bg kmk,byk2 ayam penyet yg kmk mkn,kmk suka mkn nak kat seribu dinar..sbb mek suka sambal ulam nya n most important mek suka ulam nya,sbb ada sayo kangkung..tp citarasa org berbeza nak..so,renung2 kan dan selamat beramal.. =p

Miszdani said...

eh..lpk mok berik bintang tek...
4.5 bintang..sbb manok kurus..huhu..kali manok mek jak knk kurus...n mek xsk ulam nak xtauk nama padah daus ya.. =p

Su iJamm said...

Kamek dah ncerik ayam penyet sia. Nang nyaman. Iboh tak nengar komen odio ya.. Lidah nya dah betuka lidah arab..

kak_ross said...

nasik ayam penyet tok nang nyaman..kay makan tengahari nang beselera..ada ulam2 nya gik..tambah gik ngan sambalnya nang nyaman juak lah..cuma bila dah diat tapak nak dipakey cdaknya tok tebik menebik jak...pas ya tang pelik jak upa tapak nya..pandey ilang selera juak kita bah..

sazzy_sassy said...

Sazzy_sassy....
Salam semua....lamak dh sik mukak forum tok.... Pasal ayam penyet d Sate Ceko Cafe knktok dh sik mcm dolok lagi....Sik nyaman lagi dh..Sambalnya dh sik pedas lg...dh la byk minyak..then nya pun sambal penyet ya beketul2 jak bawang gan cabiknya..nak munuh org kah... bukan nk anok p COSTOMER is alwalys rite nk...tol sik..?? Then komen ttg satay nya pun dh sik mcm dolok lg...Sambalnya dh sik senyaman B4 raya dolok...sik dpt nk besirup mcm dolok2...n sateyn sambal satey nya pucat lesey jak...Dah la sik ada rasa... Aku rasa mcm org lain dh take over satay nya..nang sik nyaman lg...
Mun aku nk mkn penyet, d Cafe Bunda nyman lg.... :)

Anonymous said...

slm...kamek pun rasa satey di sia sik senyaman dolok....
sigek gik...pelayan lelaki di sia ada sorang yg kurang ajar...mukanya kedak tambi,..itam itam......
hari ya aku naggar nya kenak sembor sorang customer....padan mukanya
customer always right...kan

Anonymous said...

...........Lamak dh sik mkn Sate Ceko......

Anonymous said...

Ari ya makan di satay ceko, ayam nya kerin ada jak, rasa ayam lamak bau nya pun semacam.. last kmk org mkn sia bila kmk org nemu taik lalat di ayam goreng nya..sambal ayam penyet pun dah x nyaman..kejap manis kejap pedas kejap rasa bawang putih ajak. Satay yg sidak jual pun keras, kuah satay masin betul. Kuah laksa nya jernih dan cair..kek oreo cheese malar madah sudah habis..bila kmk tanya dengan org laki yg badan besar ya, nya kata oreo cheese memang sikda.. =_='..konsep self service sidak ya okay tp lambat, sidak perlukan sekurang2nya 3 orang di bahagian depan. Bukan sorang jak. Yg kmk rasa nyaman dekat sia cuma air milo, ya pun x tentu, kejap nyaman kejap sik nyaman..ayam kari yg kmk org take away hancur.. tulang terpisah ayam patah duak..pekerja pun byk yg berhenti, mula2 nampak 6 orang, tiba2 jadi 3 jadi 2 dan sekarang cuma sorang jak ...ni ndak service makin lambat.. sangat mengecewakan..